Nieuwe donderdagavondborrel

Net een paar dagen terug van vakantie zag ik de uitnodiging van Paul wel zitten: een donderdagavondborrel in Strandpaviljoen De Staat (Zuiderstrand). En ook nog eens geschikt voor het hele gezin… Okay, vroeg eten dus die dag (anders vallen die koters na een half uur al om en willen ze stante pede naar huis of slaan we subiet aan het snacken ter plekke). En hup, met z’n vieren op de fiets gesprongen. Zo konden papa en bonusmama (ik zei de gek) ook nog een drankje doen.

 

In De Staat waren we dit seizoen nog niet geweest, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. En het weer werkte ook best mee. Tenminste, rond dat tijdstip. Want na een hele dag grijs en regenachtig weer, moet je dat natuurlijk nog maar even afwachten… Bij aankomst leek een groot deel van de gasten dat dan ook te hebben gedaan: afwachten.

 

Was het een typisch Haags staaltje van afwachten (misschien zelfs eerst nog een beetje zeuren) en als de verhalen positief zijn, dan pas komen? Of was het toch het weer dat een gezellige drukte beïnvloedde? Dat was, vóórdat de borrel begon, bepaald geen strandweer. Tenzij je het lekker vind om met de hond uit te waaien en de regen je niet deert. (Overigens grenst De Staat aan het hondenstrand, dus daarna binnen opwarmen kan zonder probleem.)

 

Met een mannetje (en vrouwtje) of 10 was de opkomst bij deze nieuwe donderdagavondborrel in ieder geval enigszins teleurstellend. Aan de dj’s kon het niet liggen. Die draaiden lekker. En ook de locatie is top! Hoewel we de biologische bitterballen wel wat aan de dure kant vonden.

 

Wij hebben het gezellig gehad (inclusief bitterballen en 2 rosé prosecco die twee keer om ging), maar hopen voor de organisatie en De Staat dat het een volgende keer wel lekker volloopt. Zowel met mensen als de mensen met drank. Wel fietsend of met de taxi naar huis dan hè!

 

« terug naar overzicht

Blogumns