Wie goed doet, goed ontmoet

Met de zomer in ons hoofd leek de uitnodiging voor de vierde Haagse Wijnen en Spijzen op woensdag 16 juni ons wel wat. De gemaakte beloftes over de aard van de bijeenkomsten trokken ons definitief over de streep. Dus togen we naar Kantoor Eeckelaer Consultancy aan de Javastraat.

 

Dit was zo’n event waar je ontvangen wordt als ware je een lang gemiste gast. Waar iedereen je met een glimlach tegemoet treedt. Waar je je snel op je gemak voelt. Exact wat organisatoren Bradley Camelia, Aniek Voorhuis, Jeroen Mann van DenHaagDirect en Martin Eekelaar van Eeckelaer Consultancy voor ogen hadden. De laatste twee stelden daarom hun kantoor open. Zonder daar direct iets voor terug te willen.

 

Dat is eigenlijk precies wat dergelijke bijeenkomsten zo leuk maakt. Hoewel je soms ook heus wel eens belandt op een bijeenkomst waar de commercie vanaf druipt. Daar ben je dan gewoon snel weer weg. Hier vertoefden we dan ook geruime tijd.
De vierde editie van Haagse Wijnen en Spijzen deed de gemaakte beloftes namelijk eer aan: het was gezellig (lekker vol, en niet té druk), een mooi gesprek (zonder al te wervende praatjes van je gespreksgenoot), lekkere hapjes (verzorgd door Wicked Wines; overheerlijk), en niet te vergeten: een goed glas wijn (zes verschillende maar liefst).

 

De gulle gever

‘Tussendoor’ vertelde Nic Jooste – woonachtig in Nederland, maar van oorsprong Zuid-Afrikaan – ons gepassioneerd over de Stichting ‘Stars in their Eyes’. Als initiator en projectcoördinator houdt hij zich samen met onder andere bestuurslid Marion van Hattem bezig met de stichting. ‘Stars in their Eyes’ combineert voetbaltraining naar Nederlands model met gezondheidsvoorlichting en verspreiding van kennis. Om dit te realiseren leidt de stichting lokale voetballeiders op. Zij motiveren en enthousiasmeren hun gemeenschap, en creëren nieuwe kansen voor de jeugd! Een prachtig initiatief, waar veel mensen belangeloos geven in de hoop iets moois te kunnen realiseren. We hopen dat de bezoekers van Haagse Wijnen en Spijzen zich ook als gulle gevers hebben opgesteld. Al vermeldde Nic expliciet dat hij die avond niet was gekomen om te ‘leuren’ om donaties.

 

Avontuurlijk geven

Over geven gesproken. Marthijn Loof van Porte Reffe Wijnen gaf alles: heerlijke wijnen, zijn kennis en vooral zijn passie. En maakte tegelijkertijd zijn motto ‘avontuurlijk wijn drinken’ absoluut waar. Meerdere keren hoorde ik hem vertellen dat de gepresenteerde wijn ooit niet zijn eerste keuze was. En dat hij er toch voor had gekozen deze in zijn assortiment op te nemen en/of tijdens deze avond te presenteren.

 

Hoewel niemand tot iets verplicht was, leverde de passie van Marthijn hem direct bestellingen op. En wij gunnen hem dat van harte. Wie weet hebben er meer mensen die middag op die manier zaken gedaan. Misschien ook niet. Het is allebei goed; dat is namelijk de gedachte achter ‘geven’.

 

Een bedankje voor de gastheren en –vrouw van deze Haagse Wijnen en Spijzen is op z’n plaats. Bij deze! Wie goed doet, goed ontmoet…

 

« terug naar overzicht

Blogumns